Over ons

Modehuis Beermann al ruim 97 jaar een begrip in Apeldoorn en wijde omgeving als hét adres voor de modebewuste vrouw. Elegant, modern, hoge kwaliteit, een persoonlijke service en alleen maar topmerken. Kleding waarin u gezien wil worden en een adres waar u met plezier winkelt.

Een korte film over de geschiedenis van Modehuis Beermann:

           

Joop Beermann                                                              Tilly Beermann
 
Grondlegger van het bedrijf was mijn opa, de heer J.G.M. (Joop) Beermann geboren te Apeldoorn, 3 augustus 1894 Op 29 jarige leeftijd startte hij samen met zijn vrouw Tilly het modemagazijn Beermann op de huidige locatie.

In de 60 m2 grote winkel verkocht opa Beermann fournituren, knopen, garen, banden en handschoenen.
Door een knecht werden de bestellingen met een bakfiets rondgebracht in Apeldoorn en omstreken. Op de bovenetage was een fietsenmaker gevestigd.

In 1955 kwam mijn vader de heer L.G.M. Beermann (Pol) in de zaak. In 1959 was er een grote uitbouw tot de huidige 200 m2 en begon Pol met de verkoop van blouses, rokken en mantelpakjes.

De stoffen, bontvellen en fournituren gingen er na het succes van de mode langzaam uit het assortiment. Pol Beermann is, samen met zijn vrouw Tietsia, de grondlegger van het huidige Modehuis Beermann.

 

 
 
 
In 1963 werd met veel succes begonnen met het produceren van bruidsmode. Al snel was er een atelier op de eerste verdieping met 6 naaisters. Uit de verre omtrek kwamen de bruidjes naar Apeldoorn.

 

 
 
 In 1989 kwam de derde generatie in het Modehuis. Joop Beermann nam in 1991 de zaak over van zijn ouders en in 1992 werd de zaak grondig verbouwd. 
In 2008 is er weer verbouwd om Modehuis Beermann helemaal klaar te maken voor de toekomst. 
Eind januari 2020 zullen wij onze deuren gaan sluiten!